The Rolling Stones записват нов албум

The Rolling Stones записват нов албум
Снимка: Miran Rijavec
25 Юли 2017

Китаристът на The Rolling Stones Кийт Ричардс разкри, че групата се завръща в студиото, за да запише първия си албум от 12 години насам с изцяло ново и оригинално съдържание.

През уикенда, Кийт даде знак на феновете, че бандата се намира в началото на записването на следващия си албум.

„Да, да, ние сме – много, много близо“, отговори той, когато беше попитан за предстоящия албум.

„Създаваме някои нови неща и обмисляме как да ги подредим. Blue & Lonesome малко ни изненада, защото усещахме, че това е нещо, което трябва да направим, но не очаквахме подобна позитивна реакция“

По-късно тази година The Rolling Stones ще се посветят на ново европейско турне, като в програмата им са градовете Хамбург, Мюнхен, Спиелберг, Цюрих, Лука, Барселона, Амстердам, Копенхаген, Дюселдорф, Стокхолм, Арнем и Париж.

"Много съм развълнуван, че ще имаме турне в Европа този октомври и ще се завърнем в някои познати места и ще отидем на други, на които не сме били преди", коментира Мик Джагър.

Последният оригинален албум на легендарната група бе „A Bigger Bang“ през 2005 г.. Следващият проект, който беше създаден като отделен албум беше „Blue & Lonesome“, който излезна през декември 2016 г.. „Blue & Lonesome“ е албум с кавъри на култови песни, които са специално селектирани и изпълнени от легендите на рок музиката. В него участие взима и Ерик Клептън, който се включва със своята китара в две от песните – „Everybody Knows About My Good Thing“ и „I Can’t Quit You Baby“.

Прочетете още