Семейството на Принс забрани на Доналд Тръмп да използва песните му

Семейството на Принс забрани на Доналд Тръмп да използва песните му
16 Октомври 2018

Семейството на Принс забрани на американския президент Доналд Тръмп да използва творчеството на иконичния музикант на своите политически събития, включително президентската си кампания, както го е правил много пъти. По време на неговите митинги често звучи евъргрийнът "Purple Rain".

"Наследниците на Принс никога не са давали на Тръмп или на Белия дом разрешение за използване на неговите песни и искаме това да спре незабавно", съобщи полубратът на музиканта Омар Бейкър в Twitter.

Но това не е единственият такъв случай. По време на президентската кампания през 2016 г. редица известни изпълнители и групи, сред които The Rolling Stones, Aerosmith, Adele и Queen, осъдиха използването на техните песни. Тръмп имаше навика в предизборните си изявления да говори на фона на „We Are the Champions”, което Браян Мей силно разкритикува заявявайки, че Тръмп не е искал разрешение, преди да пуска песента на свои мероприятия и бандата никога няма да му го разреши.

Семейството на световноизвестния тенор Лучано Павароти също заяви, че не е съгласно държавният глава да използва арията „Nessun Dorma“.

Прочетете още