Scorpions разтърсиха препълнена "Арена Армеец"

Scorpions разтърсиха препълнена
19 Юли 2016

Легендарната немска метъл банда Scorpions за пореден път доказа, че има едни от най-верните фенове у нас. Препълнената зала "Арена Армеец" доказа това в неделя вечерта. 

Вой на полицейски сирени, завесата пада и... ето ги легендарните Scorpions от плът и кръв застанаха за шести път пред българските си фенове. Концертът им в препълнената зала „Арена Армеец” в неделя вечерта продължи повече от час и половина. Той е част от турнето, с което групата отбелязва половинвековното си съществуване. Впечатляваща мултимедия, огромни видеоекрани и прожектори, виртуозни сола, пригласяща с пълно гърло публика - такава беше атмосферата на шоуто.

Великолепната петорка планираше да сложи край на кариерата си през 2012 г., но това така и не се случи. Бандата продължи с изявите си и дори записа нов албум Return to Forever, песни от който звучат и на турнето по повод 50-годишнината.

„Добър вечер, София, как сте?”, извика на чист български вокалистът Клаус Майне. Възторжените викове и разветите трибагреници бяха красноречив отговор. Шоуто започна към 20,20 ч. без подгряваща банда. Началните бързи парчета вкараха бързо публиката в настроение. Scorpions откриха шоуто с песента от последния им албум Going Out With a Bang. По време на втората песен - Make it Real, на огромните екрани на сцената се появи българското знаме.

Концертът беше като машина на времето - Scorpions преминаха през песни от различните си периоди. Титаните изпълниха No One Like You, Big City Nights, Send Me an Angel и Wind of Change. А на Always Somewhere залата, като ужилена в сърцето, притихна. Светлината на прожекторите беше приглушена. В мрака хората светеха с телефоните си. „Арена Армеец“ заприлича на обърнато наопаки звездно небе.

Кулминацията на вечерта тепърва предстоеше. С Big City Nights концертът уж приключи. Публиката, обаче, впрегна цялата си енергия, за да извика любимците си на бис.

Загърнат в българското знаме, 68-годишният Клаус Майне излезе на сцената и призна на публиката, че все още я обича, с дългоочакваното от нея парче Still Loving You. Но това не беше всичко. Като за последно, на края на концерта мина и урагана Rock You Like a Hurricane. След урагана последва и дъжд - валяха палките на барабаниста Дий. Като сувенир за публиката той беше подготвил 60-70 и ги хвърляше с наръчи към пощурелите от радост фенове.

Рудолф Шенкер и компания ще представят шоуто в няколко държави в Европа до края на лятото. Наесен ще превземат Южна Америка и Азия, за да завършат турнето в края на годината с няколко концерта в родината си. Scorpions са продали над 100 милиона албума и са изнесли над 5000 концерта в повече от 80 страни.

„Скорпиънс“ идват за седми път в България, но това е шестият им концерт пред българска публика. През 2006 г. концертът им в Стара Загора беше отменен заради дъжд. Те са една от първите групи, които идват в България след 1989 г. Първият им концерт е през 1993 г. на стадион „Васил Левски“.

Прочетете още