Rock в Европа през 2018

Rock в Европа през 2018
Снимка: Redneck Country Club
5 Февруари 2018

След като 2017-а година зарадва феновете на рок, хеви и алтернативната музиката в Европа с турнета като тези на Guns N' Roses, Depeche mode, Radiohead и нов албум на Metallica, концертите на Стария континент, не звучат по-малко обещаващо.

Depeche mode

Depeche mode също решиха да радват феновете си в Европа и тази година - продължение на турнето за последния им албум - Spirit. Уви, те ще пропуснат София, въпреки че досега при европейските си турнета бандата идваше и тук. Къде можете да чуете Depeche mode пак през 2018-а, вижте на: http://www.depechemode.com/tour.

Metaliica

Metaliica също продължават тура си в Европа в подкрепа на албума Hardwired… To Self-Destruct. Европейската част на турнето "WorldWired" започна на 4 септември 2017 г. в Амстердам, Холандия и ще завърши в Хелзинки, Финландия на 11 май 2018 година, но билетите са почти напълно изчерпани. Разбира се, всеки рок фен знае, че на място не е невъзможно човек да се сдобие с такъв - макар и на доста по-солена цена. Според официалния сайт на бандата все още има билети за датите във Виена, Австрия - 31 март и за Женева, Швейцария - 11 април. Всички дати на: https://www.metallica.com/tour

Pearl Jam

Сиатълската банда с вокал Еди Ведер - Pearl Jam, които отдавна не бяха забивали в Европа, този път пристигат с цяло турне. Концертите ще са точно 14 - между 12 юни и 14 юли, като първата спирка е Амстердам, Холандия, а последната - Лисабон, Португалия.
Засега не се чува дали Pearl Jam ще имат и нов албум, а последният е от 2013-а. Това обаче далеч не значи, че няма да си заслужава всяка минута от турнето им.

Снимка: GabboT

Guns N' Roses

В края на 2017-а бандата обяви, че ще има продължение на супер успешното турне „Not in This Lifetime” с дати в Европа през 2018-а година. Турнето стартира на 3-ти юни в Берлин, Германия, преминава през много европейски градове като Париж, Мадрид, Барселона, Москава, Осло и завършва на 21-ви юли в Гьотеборг, Швеция. Включени са участия в едни от най-големите фестивали – Dawnload във Великобритания и Graspop Metal Meating в Белгия.

Guns N' Roses Summer 2018 Tour: https://www.gunsnroses.com/tour

Снимка: Raph_PH

Alice In Chains

Сиатълската гръндж рок банда Alice In Chains тръгва на голямо световно турне тази година. То започва още през пролетта с много концерти в САЩ. В Европа първата дата е 20 юни, когато е шоуто в Стокхолм, Швеция. След това продължават с концерти в Норвегия, Дания, Франция, Хърватска, Италия, Австрия, Унгария, Германия, Испания и Португалия. Именно в Португалия е и последният обявен концерт до момента, а шоуто е в Лисабон на 14 юли.

Бандата ще направи и няколко хедлайнерски участия, както и ще свири на няколко фестивала през 2018-а година. В момента музикантите работят по своя шести студиен албум в родния си Сиатъл с продуцента Ник Раскулинец, който работи и с групи като Rush, Foo Fighters, Mastodon.

Снимка: Jenya Campbell

Roger Waters

Творческият гении на Pink Floyd Roger Waters също ще направи голямо турне в Европа, а за разлика от останалите - той няма да пропусне и София. С новото си турне "Us + Them", в което ще представи, както най-великите хитове на Pink Floyd, така и нови песни Roger Waters ще покаже най-доброто от първокласното си творчество, с хитове от най-великите албуми на Pink Floyd (Wish You Were Here, The Wall, Animals, Dark Side of the Moon) както и песни от новия му албум "Is This the Life We Really Want?". У нас концертът е на 4 май в Арена Армеец София.

Sting

В Пловдив пък ще дойде Sting като част от "Hills of rock". Двата му концерта в България са и първите от европейското му турне - 19 юни и 20 юни. Концертите ще продължат до 23 юли. Почитателите на Sting ще чуят на живо великите "Fields of Gold", "Shape of my heart", "Desert Rose" и много други легендарни парчета и то на най-емблематичното място в Пловдив – Античния театър.

Прочетете още