Подробности за откриването на Световното първенство по футбол в Русия

Подробности за откриването на Световното първенство по футбол в Русия
15 Юни 2018

С официална церемония на стадион „Лужники“ в Москва вчера започна 21-то световно първенство по футбол. На събитието присъстваха руският президент Владимир Путин и около двайсет държавни и правителствени ръководители.   

Официалната церемония започна в 17:30, а половин час по-късно бе и първият мач между домакина Русия и отбора на Саудитска Арабия. Откриването на събитието бе поверено на британската поп звезда Роби Уилямс, който успя да скандализира с поведението си.

Интересното е, че Уилямс не изневери на екстравагантния си образ и по време на едно от изпълненията си показа среден пръст към близката камера. Все още не е ясно към кого бе адресиран този жест. Вероятно това е отговорът на певеца към критиците във Великобритания, които възроптаха срещу участието му в церемонията.

Официалният химн на световното първенство Live in up прозвуча в изпълнение на актьора Уил Смит, американския музикант от пуерториканско-доминикански произход Ники Джем и родената в Косово певица Ера Истрефи. В церемонията участва също и руската солистка на Виенската опера Аида Гарифулина. Част от откриването бе и появата на легендарния бразилски футболист и двукратен световен шампион Роналдо. Срещите ще се играят на 12 стадиона в 11 руски града, като финалът е на 15 юли на 81-хилядният московски стадион „Лужники“. 

По Радио 1 и Радио 1 Рок, на всеки кръгъл час от 8 до 18 часа в делнични дни ще звучат новини от Световното първенство.

Прочетете още