Почина един от създателите на AC/DC George Young

Почина един от създателите на AC/DC George Young
Снимка: Amio Cajander
23 Октомври 2017

Австралийският рокмузикант с шотландски произход и движеща сила зад рок динозаврите от AC/DC Джордж Йънг почина на 70-годишна възраст. Това стана ясно от съобщение на facebook страницата на рок групата AC/DC.

"С голяма скръб съобщаваме за загубата на любимия ни брат и наставник Джордж Йънг. Без неговата помощ и ръководство нямаше да има AC/DC. Не би могло да се намери по-добър професионален музикант, композитор, продуцент и наставник... Заради всичко, което е направил през целия си живот, ще си спомняме за него с благодарност и ще го държим близко до сърцата си", се казва в съобщението.

Снимка: https://www.facebook.com/acdc/

Джордж Йънг е роден през 1946 г. в Шотландия. Той е вторият от четирима синове в семейство, което през 1963 г. се установява в Австралия. През 1965 г. Йънг и музикантът Хари Ванда основават групата „Easybeats”, но е най-популярен с работата си за AC/DC, оставяйки следа в албуми като "Let There Be Rock", "Dirty Deeds Done Dirt Cheap" и "High Voltage". Отивайки си на 70-годишна възраст, текстописецът и композитор остави зад себе си любими песни като "Friday on My Mind" и "Love Is in the Air".

Прочетете още