Ново обвинение и разследване срещу Кевин Спейси

Ново обвинение и разследване срещу Кевин Спейси
12 Април 2018

Холивудският актьор и двукратен носител на "Оскар" Кевин Спейси отново е разследван по обвинение в сексуално посегателство срещу мъж.

Прокуратурата в Лос Анджелис, Калифорния е започнала проверка във връзка с нови обвинения в сексуално посегателство, предявени срещу Спейси. Позовавайки се на говорителя на окръжния шериф в Лос Анджелис, интернет порталът ТMZ съобщава, че разследването на случая е започнало на 5 април след подадена жалба в полицейското управление в края на миналата година.

Телевизия CNN пък издава, че „събитията“, за които Спейси е обвиняем, са се случили през октомври 1992 г. в Западен Холивуд, а жертвата отново е мъж – този път пълнолетен. Към момента обаче няма повече сведения по въпроса.

Припомняме, че новината идва почти шест месеца след като актьорът беше обвинен в сексуално посегателство от колегата си Антъни Рап. Според твърденията на Рап, през 1985, когато е бил на 14 години, 25-годишният Спейси го е поканил на гости в Ню Йорк и се е опитал да му посегне. Впоследствие обвинения отправиха още няколко мъже – мексиканският актьор Роберт Кавасос, американският режисьор Тони Монтана и британецът Даниел Бийл, както и още двама анонимни мъже от холивудските среди.

Вследствие на тези обвинения към актьора в началото на декември 2017-а компанията Tristar Pictures и режисьорът Ридли Скот взеха решение да махнат Спейси от филма „Всички пари на света“, а сцените с героя му да бъдат презаснети с Кристофър Плъмър на негово място.

Прочетете още