Нова книга за AC/DC от ерата с Bon Scott ще се появи на 14 ноември

Нова книга за AC/DC от ерата с Bon Scott ще се появи на 14 ноември
14 Септември 2018

Задава се интересно четиво, а именно: нова книга за AC/DC, която обхваща годините на легендарния вокалист Бон Скот в бандата. Книгата е със заглавие "AC/DC 1973-1980: The Bon Scott Years" и е написана от Джеф Аптър, който от около 20 години пише за музика и поп култура. Работи в продължение на пет години като музикален редактор за австралийското издание на "Rolling Stone" и е автор на излязлата през 2012-а година книга Историята на Red Hot Chili Peppers.

Изданието "AC/DC 1973-1980: The Bon Scott Years" ще се появи на 14 ноември.

„За феновете и критиците, годините от 1973-а до 1980-а – ерата на Бон Скот – са най-значимите от цялата петдесетгодишна кариера на AC/DC“, пише в анонсирането на изданието.

Книгата е пълна с редки снимки и разкази за любопитни случки от историята на групата, документирайки всички ключови събития от това изключително време, изпълнено с бурни преживявания.

Бон Скот умира от остро алкохолно натравяне в нощта на 19 февруари 1980, след като цяла нощ употребява алкохол в лондонски клуб. За съжаление, смъртта му настъпва само дни след началото на звукозаписните сесии с Малкълм Йънг и Ангъс Йънг, в които те работят по музика за албума Back In Black.

Прочетете още