Нова биография на Kurt Cobain, написана от бивш мениджър на Nirvana

Нова биография на Kurt Cobain, написана от бивш мениджър на Nirvana
15 Август 2018

Ще бъде издадена нова биография на Кърт Кобейн, написана от бившия мениджър на Nirvana Дани Голдбърг. Книгата носи заглавието „Serving the Servant“ и се очаква да излезе през пролетта на 2019-a, като е предвидено появата й на пазарада да съвпадне с 25-годишнината от смъртта на легендарния музикант. На 8 април 1994 г. Кърт Кобейн е намерен мъртъв в стая над гаража на дома му в Лейк Вашингтон, с пушка до него и предсмъртно писмо. По-късно аутопсията показва, че е починал на 5 април от огнестрелна рана в главата. Официалната версия е самоубийство след употреба на наркотици.

Снимка: Takeshi

Интересно е да се отбележи, че издатели определят предстоящата нова книга като „единствената биография, написана от някого, който наистина го е познавал“.

Продуцентът Дани Голдбърг, заедно с Джон Силва, работи с Nirvana в периода между 1990 и 1994 г. Тогава е издаден култовият албум „Nevermind”, Кърт среща и се жени за Кортни Лав, след което се ражда и дъщеря им Франсис Бийн. Тези динамични години завършват със самоубийството на Кобейн, а Голдбърг е останал близък до него до последните дни преди смъртта му.

Снимка: berto_punker92

„За Кърт Кобейн са написани много книги, но при Дани всичко е напълно автентично. Той е бил там от началото до края, познавал е основните играчи и има спомени и писма от онова време. Освежаващо е да попаднеш на портрет на Кърт, който не се фокусира върху страданията и болката му, а върху неговия характер, талант и изключително наследство. Това е книгата, която всички фенове на Nirvana са очаквали“, казва Ана Валънтайн от издателстовто Trapeze, което стои зад проекта.

Припомняме, че Дани Голдбърг преди 10 години – през 2008-а издаде друго много любопитно четиво. В "Bumping Into Geniuses: My Life Inside the Rock and Roll Business" той разказваше за доста рок музиканти като членове на Led Zeppelin, Аксел Роуз, Стиви Никс, Кърт Кобеин и кой ли още не от рок енд рол сцената през последните 35 години, считано спрямо издаването на книгата. Тогава стана ясно, че Голдбърг обвинява съпругата на Кобейн - Кортни Лав за съсипването на Nirvana.

Прочетете още