Остават броени дни до концерта на QUEEN и Adam Lambert

Остават броени дни до концерта на QUEEN и Adam Lambert
Снимка: marcen27
19 Юни 2016

Легендарната банда Queen ще забие за първи път у нас. Концертът ще бъде на 23 юни на столичния стадион „Георги Аспарухов.

Дори след трагичната загуба на уникалния талант Freddie Mercury, QUEEN продължават да са една от най-великите групи в рок и поп историята. На 31 октомври Brian May и Roger Taylor заедно с Adam Lambert отбелязват 40-та годишнина от създаването на историческия сингъл “Bohemian Rhapsody”.

QUEEN + Adam Lambert се появяват заедно на една сцена през 2009 г. по време на финала на предаването American Idol, а по-късно имат съвместно участие на Европейските музикални награди на MTV. Adam Lambert скоро се превръща в неразделна част от QUEEN. През 2012 и 2013 година следват поредица от успешни концерти и участия в телевизионни шоута.

През 2014 г. QUEEN + Adam Lambert поемат на изключително успешно турне в Англия. В края на годината музикалният тандем изнася зрелищно шоу в Лондон пред 12 милиона зрители. В резултат в следващите 24 часа името “Adam Lambert“ е потърсено в Google от половин милион души във Великобритания. 

В началото на 2015 г. QUEEN + Adam Lambert покоряват Европа с напълно разпродадени концерти в 10 страни. След края на турнето равносметката е 67 напълно разпродадени концерта по света за по-малко от година.

Поколения меломани у нас са жадували да чуят на живо вечните класики „Bohemian Rhapsody“, „Somebody To Love“, „I Want to Break Free“ и „The Show Must Go On“. През 2013 г. успяхме да се насладим на хитовете на Queen като част от мюзикъла „We Will Rock You“, съвсем скоро ще ги чуем и в оригинал. Queen със сигурност е сред групите в Топ 10 на всички времена. Имат забележителен списък от награди, огромни продажби на албуми, грандиозни концерти, милиони фенове по света. Дори след трагичната загуба на фронтмена Фреди Меркюри, Queen продължават да са на сцена и да затвърждават, че са една от най-великите групи в рок и поп историята.

Тагове: Концерт

Прочетете още