„МОНДИАЛ 2018“: най-бързо изкаран червен картон, отсъдена дузпа и може би отбелязан гол

„МОНДИАЛ 2018“: най-бързо изкаран червен картон, отсъдена дузпа и може би отбелязан гол
20 Юни 2018

Любопитен рекорд бе постигнат в един от мачовете на Световното първенство по футбол още в първия мач от програмата на шестия ден в Русия. Става дума за загубата на Колумбия от Япония с 1:2. Двубоят от група „H“ на стадион „Мордавия Арена“ постави и един интересен рекорд до момента на Мондиалът в Русия - най-бързо изкаран червен картон, отсъдена дузпа и може би отбелязан гол.

Още в третата минута, „самураите“ получиха възможността да открият резултата от дузпа след игра с ръка на колумбийския защитник Карлос Санчез, а Синджи Кагава бе точен от бялата точка за 1:0 в полза на Япония. Малко преди почивката Хуан Кинтеро изравни от пряк свободен удар, а през втората част Ию Осако засече с глава центриране на Кейсуке Хонда. В крайна сметка лошата серия за Колумбия от квалификациите, заради която Хамес Родригес и компания се класираха на косъм продължи и в първия мач. Тимът взе едва три точки в последните си четири мача в зона Южна Америка.

Оказва се, че червеният картон на Санчес е вторият най-бърз в историята на световните първенства. Най-бързо изгоненият след червен картон футболист във футболната история е Хосе Батиста от Уругвай, отстранен в мач с Шотландия през 1986-а г., още в 1-ата минута или ако трябва да сме съвсем точни в 52-та секунда.                            

Интересен факт от статистиката на Световни финали е и този, че само трима са играчите, гонени от терена в първите 10 минути. Освен Батиста и Санчес, третият е Джорджио Ферини. През 1962-а година той е изгонен в 8-ата минута на мача Италия - Чили, който се играл пред 66 хиляди души и е наречен едновременно „най-мръсната среща в историята на Мондиалите“ или „Битката при Сантяго“. Съдията Кен Астън влиза в истинско приключение, след като Ферини отказва да излезе от терена и трябва да бъде изведен от полиция.                                

Шестия ден от тазгодишния Мондиал ще бъде запомнен именно с двубоят Колумбия – Япония и рекорда по Най-бърз гол, реализиран след най-бързата дузпа, и най-скоростния показан червен картон.

По Радио 1 и Радио 1 Рок, на всеки кръгъл час от 8 до 18 часа в делнични дни ще звучат новини от Световното първенство.

Прочетете още