METALLICA с ремастерирана версия на един от най-успешните си албуми - "Master Of Puppets"

METALLICA с ремастерирана версия на един от най-успешните си албуми -
10 Ноември 2017

Днес е премиерата на ремастерираната версия на един от най-успешните албуми на METALLICA!

Най-успешната хеви-метъл банда в историята на световната музика Metallica представя ремастерирана версия на "Master Of Puppets" (1986 г.) Това е третият студиен проект на музикантите, първият албум, който те записват с водеща музикална компания и последният с участието на басиста Cliff Burton, който загива в Швеция по време на турнето в подкрепа на албума.

Снимка: Анимато Мюзик/Universal Music Group

Форматите на изданието са стандартно CD, винил и делукс винил бокс. Албумът е наличен за поръчки в дигиталните платформи и на физически носител в онлайн магазин http://MusicMall.bg.

"Master Of Puppets" е един от най-успешните хеви метъл албуми на всички времена, признат от музикални критици по цял свят. В годината на издаването си албумът реализира над 6 млн. продадени копия в световен мащаб. Песните в него са комбинация от виртуозни мелодии и гневни политически текстове.

Стандартната версия на албума включва 8 парчета, а делукс изданието е с допълнителни материали - книжка с твърди корици (108 стр.), непубликувани снимки и интервюта, 3 плочи, 10 CD, аудио касета, 2 DVD и колекция с ръчно написани текстове на песни.
Оригиналната версия на "Master Of Puppets" излиза на 3-ти март, 1986 г. и това е първият албум на Metallica с платинен статус за продажби. Само в САЩ албумът получава 6 пъти платинен статус, а продадените копия в световен мащаб са над 10 млн.

Световното турне на Metallica "WorldWired Tour" предстои да премине и през Европа. Всички дати ТУК.

Прочетете още