Manic Street Preachers се завръщат с нов албум - "Resistance Is Futile" и турне на Острова

Manic Street Preachers се завръщат с нов албум -
17 Април 2018

'Resistance Is Futile' е новият 13-ти по ред албум в дискографията на уелската рок банда, който излезе на 13-ти април, 2018г. от Columbia и e първата нова музика от Manic Street Preachers от 4 години насам. След музикалните „бягства“ с последните два проекта ‘Rewind the Film’ (2013) и ‘Futurology’ (2014), 'Resistance Is Futile' е доброто старо завръщане към класическото звучене на "Маниакалните улични проповедници", което самите музиканти определят като „широкоекранна меланхолия“. Песните в новия албум са първите записи, реализирани от групата в новото им студио „Door to the River“, намиращо се близо до Нюпорт (Уелс).

Снимка: Вирджиния Рекърс/Sony Music

За обложката на новия си албум, музикантите използват прочутата снимка от 1881 година, озаглавена „Воин самурай“. Фотографията запечатва за историята образа на един от последните воини самураи.

В подкрепа на новия албум 'Resistance Is Futile', триото анонсира и първото си арена турне във Великобритания от десет години насам. За съпорт акт на всичките концерти от турнето, групата е поканила The Coral.

У нас албумът се издава от Вирджиния Рекърс/Sony Music и е наличен в онлайн магазина http://musicmall.bg

Неотдавна Manic Street Preachers получи почетната награда за вдъхновение на Q Awards по време на церемония в „Roundhouse“ в Лондон. Носители на тази награда до момента са: U2, David Bowie и Patti Smith. Групата изнесе специален рецитал по време на церемонията с подкрепата на Sleaford Mods.

Прочетете още