Любопитни факти за краля на попа, Michael Jackson

Любопитни факти за краля на попа, Michael Jackson
Снимка: roselitlith
29 Август 2016

Кралят на попа щеше да навърши 58 години днес. Почитателите на Michael Jackson по цял свят обаче не го забравят, а интересът към живота и творчеството му сякаш нараства през годините. Един от най-великите артисти на всички времена. Навсякъде има по един, който се отличава.Той наистина се отличава. Той е Michael Jackson. 

Снимка: kingofpopmichaeljosephjackson

Представяме ви любопитни факти за Michael Jackson, които може би не знаете.

►Michael Jackson все още държи рекорда за известна личност, дарявала най-много средства за благотворителност. Общата стойност на неговите дарения е повече от 300 милиона долара.

►През 1988 година излиза филм за живота на звездата - "Moonwalker". 

►Michael Jackson има издадена книга с поеми, озаглавена "Dansing the dream".

Снимка: fuckyeahthenotoriousbig

►За първи път Michael Jackson се среща с бъдещата си съпруга Лиса Мари Пресли, когато тя е на 7 години, а той на 17 години. Майкъл предлага брак на Пресли по телефона.

►Любимият рисуван персонаж на Майкъл е бил Пинокио. 

►Майкъл е притежавал правата върху химна на Южна Каролина.

Снимка: gryblack

►Michael Jackson измисля и патентова специални ботуши, които позволяват на онзи, който ги носи, да се движи изключително леко, сякаш не го лови гравитацията.

►През декември 1982 г. излиза албумът Thriller. Той съдържа хитове като Billie Jean, Beat it, The girl is mine и Say, Say, Say. Това е най-продаваният албум в историята на музиката за всички времена.

►През 1984 г. Michael Jackson снима реклама на Pepsi. По време на снимките от пиротехниката пламва косата му. В крайна сметка той получава изгаряния по главата втора степен и се налага да се подложи на специално лечение, за да закрие белезите.

►Майката на Майкъл е била част от сектата „Свидетели на Йехова“. Той също е бил в нея до 1987 г., когато разбира, че не одобряват видеото към песента „Thriller“.

Снимка: martinedutot

►„Billie Jean“ е първото видео от чернокож артист, излъчено по MTV.

►Всъщност Michael Jackson е бил принц. През 1992 г. габонско племе му дава титлата принц Майкъл Джексън Амаламан Анох. 

►Майкъл е бил голям любител на животните. Певецът е имал шимпанзе за домашен любимец. Името му било Бъбълс. Отглеждал си е боа на име Масълс и питон на име Крашър.

►Michael Jackson е най-печелившата покойна знаменитост.

Прочетете още