Любимите песни на 10 много успели личности

Любимите песни на 10 много успели личности
23 Януари 2019

Научно доказано е, че музиката е вторият най-силен катализатор на емоции след любовта. Много различни фактори могат да определят кои песни се превръщат в наши любими. Може би защото дадена песен ни връща в детството или пък ни кара да изпитваме носталгия по определен период от живота ни. Музиката е богатство, което изразява душата на един човек и може да достигне до милиони други. Тя е форма на изкуство, което е способно да откъсва от реалността и ни кара да мечтаем. Рядко се среща човек, който въобще не харесва музиката, а много успелите хора разбира се не са изключение. Вижте без кои песни не могат да живеят тези успели хора - от любовта на Бил Гейтс към Under Pressure на Queen и Дейвид Бауи до симпатията на най-дълго управлявалият монарх в историята на Великобритания към Dancing Queen на ABBA:

Кралица Елизабет Втора

Според приятел на радиоводещия Крис Евънс, по време на парти в замъка Уондзор пуснали песента Dancing Queen на ABBA. Тогава английската кралица казала: "Винаги се опитвам да танцувам, когато пуснат тази песен, защото аз съм кралицата и обичам да танцувам."

Серина Уилямс

Според ESPN, тенис звездата се надъхва по време на тежки треноривки с песента на Дейвид Бауи "Fame".

Мишел Обама

Според Billboard бивашата първа дама на САЩ е голям почитател на "Uptown Funk" на Марк Ронсън и Бруно Марс.

Анджелина Джоли

Актрисата Анджелина Джоли има татуировка на гърба си "Know Your Rights" – песен на любимата й група The Clash.

Кристиано Роналдо

Според Sports Googly, любимата песен на футболната звезда Кристиано Роналдо е "I Believe I Can Fly" на Ар Кели.

Бил Гейтс

Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс би взел със себе си на самотен остров "Under Pressure" на Queen и Дейвид Бауи, "Are You Experienced" на Джими Хендрикс, "My Shot" от мюзкъла Хамилтън и "One" на U2.

Джордж Клуни

Според Houston Press, Джордж Клуни е голям почитател на класическите поп балади. "Destination Moon" на Дайна Уошингтън е любимата му песен.

Дейвид Бекъм

Той може и да е женен за момиче от Spice Girls, но песните на групата не попадат сред музиката, която Бекъм би взел със себе си на самотен остров. Вместо това футболната звезда избира "Wild Horses" на The Rolling Stones, "Something About The Way You Look Tonight" на Елтън Джон и "No Es No Lismo" на Алхендро Санс.

Меган Фокс

Според ShortList, любимата песен на актрисата Меган Фокс е "House of the Rising Sun" на The Animals.

Джуди Денч

Актрисата Джуди Денч посочва "Strange Fruit" на Били Холидей и "I've Got You Under My Skin" на Франк Синатра сред любимите си песни.

Прочетете още