Leonardo DiCaprio ще влезе в образа на Leonardo da Vinci

Leonardo DiCaprio ще влезе в образа на Leonardo da Vinci
Снимка: Informador Digital
15 Август 2017

Американският актьор Леонардо ди Каприо ще изиграе главната роля в екранизираната биография на Леонардо да Винчи, съобщава онлайн изданието Deadline.com. Носителят на „Оскар” ще влезне в образа на италианския творец и изобретател Леонардо да Винчи.

Снимка: Ashley Van Haeften

Ди Каприо е и продуцент на филма по книгата на Уолтър Айзъксън „Леонардо да Винчи”. Търгът за правата за екранизиране на книгата е спечелен от компанията Paramount and Universal Pictures.

Изключително интересно е, кой ще бъде режисьор на лентата. Като продуцент на предстоящия филм Леонардо ди Каприо би могъл да пожелае да работи по реализацията с един от най-големите в киното, Мартин Скорсезе, с когото актьора доказано прави едни от най-добрите образи в историята на киното и работи изключително успешно през годините.

Снимка: sbclick

Авторът на биографичната книга Уолтър Айзъксън е американски журналист. Писател е на бестселъри в жанра биографичен роман. Пише биографията на Стив Джобс, която е в основата на филма за бившия ръководител на компанията Apple. Негово дело са биографичните книги за президента на САЩ Бенджамин Франклин, както и за Алберт Айнщайн.

Датата за началото на снимките не се съобщава, но книгата на Айзъксън излиза на пазара в САЩ през октомври 2017. Според издателя на Айзъксън повествованието се преплита с реалните дневници на изключителния италиански творец, архитект, изобретател, инженер, скулптор и художник.

Прочетете още