Леонардо Ди Каприо върна "Оскар", който е бил притежание на Марлон Брандо

Леонардо Ди Каприо върна
Снимка: Informador Digital
20 Юни 2017

Леонардо Ди Каприо предаде на съда в САЩ "Оскар", който е получил за снимките на филма "Вълкът от Уолстрийт" не като награда, а като подарък от продуцентите.

Заветната статуетка е спечелена през 1954 година от друга легенда - Марлон Брандо. Ди Каприо сътрудничи изцяло на американските власти в разследването на мащабното присвояване на средства в Малайзия, с които е бил финансиран включително филмът „Вълкът от Уолстрийт“, се казваше в съобщение, публикувано още миналата година от неговата фондация.

В края на юли 2016 година американските власти предприеха съдебни действия с цел да бъдат върнати стотици милиони долари, източени от малайзийски държавен фонд за развитие. Според тях около 100 милиона долара са били използвани от Риза Азиз, доведения син на малайзийския премиер, за телевизионното студио Red Granite Pictures, което е финансирало филма на режисьора Мартин Скорсезе от 2013 г. „Вълкът от Уолстрийт“.

Снимка: Goksan Ozman

Ди Каприо получи 25 милиона долара за главната си роля в кинопродукцията. Тогава американското министерство на правосъдието обяви, че иззема всички бъдещи приходи от филма, който осигури около 400 милиона долара. Тогава актьорът се е свързал незабавно с министерството с молба да бъде установено дали самият той или природозащитната му фондация не са получили подаръци или дарения, свързани със скандала. Оказва се, че "Оскар"-ът на Брандо е сред тях и Ди Каприо го връща.

Прочетете още