Лекове срещу грип от целия свят

Лекове срещу грип от целия свят
4 Януари 2018

В мразовитите месеци настинката и грипът безспорно са най-неприятния неканен гост във всяко семейство. Отвсякъде ни облъчват с различни реклами на лекарства, но е добре хората да потърсят съвети за превенция и лечение на простудни заболявания от миналото и природата. Различните култури от векове търсят лекове в природата. Ето шест популярни средства от различни краища на света за борба с грипа и настинките.

Снимка: naim fadil

1. Ром - Франция
Френската напитка грог, която включва ром и кафява захар, ще ви помогне за облекчаването на болката или дискомфорта, причинени от грипа. 

Смесете ром, гореща вода, кафява захар и щипка канела.

2. Куркума - Индия
Куркумата е ключова съставка в аюрведа, система от традиционна хиндуистка медицина, която се използва от почти 3000 години. Коренът се използва за облекчаване на редица заболявания като настинка, главоболие, бронхит и т.н. Прахът, получен от корена, се използва в индийските домакинства, които го сваряват на чай и добавят мляко.

Снимка: Marco Verch

3. Ряпа - Иран
Репите често се използват като съставка в иранската кухня и хората казват, че действат като отхрачващо средство при респираторни заболявания.

Можете да опитате да направите автентичен ирански сироп за кашлица в издълбана ряпа, пълна с мед за успокояващ ефект, или можете просто да я смелите.

Снимка: K.

4. Джинджифил - Китай
Джинджифилът е популярен като почти универсален лек. Използван в традиционната китайска медицина повече от 2000 години, джинджифилът може да стимулира кръвообращението и лекото изпотяване, които са от полза при лечението на настинка и болно гърло.

Снимка: KNOW MALTA by Peter Grima

Изпробвайте корен на джинджифил за чай, към който може да добавите мед и лимон. 

5. Чесън - Мексико, Испания
Често мексиканците и испанците пият чай от чесън, когато са болни.

Въпреки че дъхът ви няма да е най-приятният, си струва да опитате антибактериалните свойства, като добавите лимон и мед.

Снимка: mirajahmed345

6. Лук - Япония
Японците използват нарязан лук, за да изчистят синусите си при хрема. Химическо съединение в лука, наречено кверцетин, има антиалергично и противовъзпалително свойство, което се бори с хрема.

Ако нарежете лук и го подушите би ви помогнало срещу хремата.

Снимка: SamahR

Прочетете още