Кралят на фламенкото Висенте Амиго идва за първи концерт в България на 27 септември 2018

Кралят на фламенкото Висенте Амиго идва за първи концерт в България на 27 септември 2018
21 Май 2018

Кралят на фламенкото Висенте Амиго идва за първи път в България на 27 септември 2018 за концерт-спектакъла Сърцето на Андалусия в Зала 1 на НДК. С повече от 25 години кариера, той е един от най-големите съвременни испански китаристи и няма как да не запали кръвта и на българската публика по голямата си лична страст – фламенкото.

Харизматичният музикант, който идва по покана на Germi Art & Entertainment, съчетава в себе си всички качества на световна звезда – той е безумно талантлив, красив и самовглъбен артист с милиони почитатели по цял свят. Висенте Амиго има в актива си осем студийни албума, многобройни музикални награди за фламенко, включително и наградата за Най-добър фламенко китарист от сп. Guitar Player, златен медал за изящни изкуства от испанското правителство, а за албума си Ciudad de Las Ideas получава и най-престижното музикално отличие – награда Грами. Последният му албум Memoria de los Sentidos също получава номинация за Грами за Best World Music Album 2017.

Българската публика ще има шанса да го види с емоционалния концерт-спектакъл Сърцето на Андалусия – вълшебна лирична приказка за екзотичния дух на южната земя на Пиренеите, пълна с толкова много история, архитектура и изкуство.

Снимка: Germi Art & Entertainment

Популярността на китариста от Кордоба Висенте Амиго се дължи не само на вълнуващия и елегантен китарен стил, който е негова запазена марка, но и на таланта му на композитор. В  музикалната му история гордо стоят колаборации с много световни артисти – с идола му и първопричината самият Висенте да хване китарата – Paco de Lucia, Sting, с който записват заедно песента Send Your Love, музикантите от Dire Straits, алжирската поп звезда Khaled и знаменитата бразилска джаз пианистка и певица Eliane Elias.

Билетите за концерта вече са в продажба в мрежата на Eventim.

Прочетете още