Източниците на стрес, които да премахнем за да живеем по-добре

Източниците на стрес, които да премахнем за да живеем по-добре
Снимка: Andrés Nieto Porras
16 Октомври 2017

Има много неща, които ни носят излишно напрежение. За съжаление, повечето от нас свикват с някои лоши навици, въпреки че те са отговорни за голяма част от стреса, който преживяваме всекидневно. Това са 5 от най-лошите неща, от които трябва да се разграничите, ако искате да бъдете здрави,продуктивни и щастливи. 

Снимка: Joel Mendoza

Отказвате да загърбите миналото

Ще бъдете значително по-щастливи и продуктивни, ако се научите да оставите миналото зад вас и прегърнете бъдещето. Не можете да започнете следващата глава от живота си, ако продължавате да препрочитате предходната.

Снимка: Rain Moth Gallery

Не поддържайте отношения с хора, които ви вредят

Животът е твърде кратък, за да губите време с хора, които имат вредно влияние над вас. Хората във вашия живот трябва да ви подкрепят, да ви помагат и просто да бъдат до вас, когато имате най-голяма нужда от тях. Ако някой прави обратното, той ви причинява безпокойство, от което не се нуждаете и не трябва да толерирате. За да постигнете успех, трябва да запазите единствено връзките, които ви карат да се чувствате добре в собствената си кожа.

Снимка: BL Girls

Подценявате се и се примирявате се с по-малко, отколкото заслужавате

Един сигурен начин да внесете напрежение в живота си е като започнете да поставяте вашите нужди на последно място и изгубите от фокус целите, които преследвате и са истински важни за вас. Спрете да омаловажавате вашите способности и постижения. Има достатъчно хора, които така или иначе правят това вместо вас. Вместо това се съсредоточете върху по-голямата картина и не понижавайте стандартите си.

Снимка: Radek Lát

Премахнете страховете си

Ако се страхувате да не допуснете грешка, никога няма да успеете. Да правиш нещо и да грешиш е 100 пъти по-хубаво, отколкото да не правиш нищо, така че не позволявайте на вашите страхове да ограничават потенциала ви и да ви пречат да постигнете това, което искате. Всяка история на успеха е изпълнена с множество провали.

Снимка: Global Panorama

Не завиждайте

Спрете да се сравнявате с хора, които изглеждат по-успешни от вас. Не знаете какво изпитват всъщност - в повечето случаи нещата не са такива, каквито изглеждат. Вместо това, съсредоточете вниманието си върху собственото си развитие и растеж. В края на краищата, за да успеете, трябва да се преборите със себе си, а не с някой друг.

Прочетете още