Излезе колекция със записи на The Rolling Stones от радио BBC - ‘The Rolling Stones - On Air’

Излезе колекция със записи на The Rolling Stones от радио BBC - ‘The Rolling Stones - On Air’
2 Декември 2017

От 1-ви декември на музикалния пазар вече е колекцията с рядко излъчвани радио записи от BBC на легендарната банда The Rolling Stones, озаглавен ‘The Rolling Stones - On Air’. В списъка с песни са включени записи, излъчени в различни предавания на радио BBC във Великобритания в периода 1963 - 1965 г. През 60-те години бандата редовно присъства в ефира на радиото и представя много парчета, които никога не са издавани официално или включвани в албум.

Форматите са стандартно CD, двойно делукс CD и двоен винил. Колекцията е налична за поръчки в дигиталните платформи и на физически носител в онлайн магазин http://MusicMall.bg.

Стандартната версия на ‘The Rolling Stones - On Air’ включва 18 песни, а делукс изданието е с 14 бонус трака. В списъка фигурира и дебютният сингъл на The Rolling Stones - ‘Come On’, както и песните ‘Fannie Mae’ (оригиналният запис е от 1959 г. в изпълнение на блус певеца Buster Brown), ‘Hi Heel Sneakers’ на Tommy Tucker и ‘Cops And Robbers’ на Bo Diddley. Музикалното приключение продължава с неверояните парчета ‘(I Can’t Get No) Satisfaction’, ‘The Last Time’ и ‘The Spider And The Fly’, чието звучене напомня по-скоро на концертно изпълнение, отколкото на студиен запис.  

За да се запази оригиналното звучене на записите, е осигурен достъп до оригиналните инструментали и отделните писти с гласове, които са ремастерирани по нови методи в Abbey Road Studio в Лондон.

‘The Rolling Stones - On Air’ е поглед назад във времето, когато The Rolling Stones се формира като банда - няколко години преди признанието ‘Най-великата рок енд рол банда в световен мащаб’. По това време музикантите свирят музиката, която толкова много обичат - блус, R&B, соул и дори стари кънтри парчета.

Прочетете още