George Clooney снима "Параграф 22"

George Clooney снима
Снимка: Courtney
22 Ноември 2017

Американският актьор, режисьор и продуцент George Clooney ще режисира и ще играе в екранизация на класическия роман на Joseph Heller "Параграф 22", съобщава списание Variety.

Очаква се новата версия да се появи на телевизионния екран. Зад проекта стоят Paramount TV и Anonymous Content. Снимките ще започнат в началото на 2018 година. Засега са планирани 6 епизода.

Романът разказва за живота на летци от ВВС на САЩ през Втората световна война в Италия и по-конкретно, за съдбата на пилотите от ескадрила бомбандировачи. Екипажът на главния герой загива и той иска да се махне като се преструва на луд. Но според правилника „Параграф 22”, човек, който говори за лудостта си не може да бъде признат за такъв, защото само човек със здрав разум е в състояние да върши това. George Clooney ще се превъплъти в ролята на полковник Cathcart. Той ще бъде продуцент на проекта, заедно със своя дългогодишен партньор Grant Heslov

Романът е екранизиран два пъти. Веднъж успешно – през 1970, когато на режисьорския стол е Mike Nichols, а в актьорския състав влизат легенди като Alan Arkin, Jon Voight, Anthony Perkins, Orson Welles и Richard Benjamin. През 1973 е заснет пилотен епизод по романа с Richard Dreyfuss, но сериалът така и не е реализиран.

Прочетете още