Фронтменът на Foo Fighters Dave Grohl с нов документален проект - „Play“

Фронтменът на Foo Fighters Dave Grohl с нов документален проект - „Play“
Снимка: Raph_PH
5 Август 2018

Американският музикант, певец, композитор, продуцент и фронтмен на Foo Fighters - Dave Grohl създаде нов документален проект, който носи заглавието „Play“ и е посветен на страстта към свиренето на музикален инструмент.

Документалната лента е от две части, режисирани от Dave Grohl с помощта на Mark Monroe, с който създаде Sound City и Sonic Highways. Премиерата на първата част на „Play“ е на 10 август, а във филма ще можем да видим изключителните способности на Dave където той свири една песен на седем инструмента – всичките на живо, в продължение на 23 минути.

През 2012 г. Grohl бе оценен като третият най-богат барабанист в света, след Ringo Starr и Phil Collins, с 260 милиона долара. В анкета, направена във Великобритания, Dave Grohl е поставен в ТОП 10 на най-великите барабанисти за всички времена.

През септември 2017-а година Foo Fighters издаде деветия си студиен албум на - "Concrete And Gold". С него групата оглави американската класация за албуми Billboard Top 200. Така бандата повтори постижението си от 2011 година, когато дебютира на върха и с "Wasting Light". Седем от албумите на Foo Fighters достигат до Топ 10.

Прочетете още