Facebook до края на 2018 наема над 20 хиляди да следят за опазване на лични данни

Facebook до края на 2018 наема над 20 хиляди да следят за опазване на лични данни
13 Април 2018

Марк Зукърбърг обяви, че до края на годината ще наеме над 20 хиляди души, които ще следят за опазването на съдържанието на използващите мрежата.

Зукърбърг отбеляза, че засега социалната мрежа няма възможност да следи всички фалшиви страници и затова се обръща към хората да заявяват блокирането им. Но с течение на времето това няма да е нужно и мрежата ще отделя самостоятелно тези страници с използването на нови технологии. 

Компанията и нейният директор попаднаха под ударите на мощна критика за слаба защита на данните.

Зукърбърг говори пред американските парламентаристи по време на изслушвания с цел да установят как данните на десетки милиони потребители на Facebook са се оказали в ръцете на британската компания Cambridge Analytica, която ги използва за специално адресирано въздействие с политически цели.

Главният изпълнителен директор и основен собственик на Facebook поднесе личните и официалните си извинения пред американския Сенат за допуснатите грешки в защитата на личните данни и политическата манипулация.

„Това беше моята грешка и съжалявам", каза Зукърбърг по време на разнищването на скандала с изтичане на данни към Cambridge Analytica.

„Ще отнеме време, за да бъдат успешно завършени всички необходими промени", за да се ограничат тези злоупотреби, добави той.

Прочетете още