Ето кои са с най-много номинации за Emmy Award

Ето кои са с най-много номинации за Emmy Award
14 Юли 2017

Научнофантастичния уестърн „West world“ на НВО и комедийнто шоу на NBC „Saturday Night Live“ са с най-много номинации на престижните награди „Еми“, съобщава Associated Press. Те ще се състезават в 22 категории. Веднага след тях с по 18 номинации са научнофантастичния хорър на Netflix „Странни неща“ и сериалът „Feud: Bette and Joan“, който разказва историята за съперничеството между Джоан Кроуфорд и Бет Дейвис. Политическата комедия на НВО „Вице“ с участието на Джулия Луис-Драуфус като бившия президент Селина Майър, е със 17 номинации.  

Снимка: ITU Pictures

Шоуто „Saturday Night Live“ получи номинации за екипа, за водещите, за гостуващите звезди, включително и за Алек Болдуин в ролята на президента Тръмп.

В категорията за най-добър драматичен сериал бяха номинирани „Обадете се на Сол“, „Короната“, „Историята на прислужницата“, „Къща от карти“, „Странни неща“, „Това сме ние“, „Западен свят“.

За най-добър комедиен сериал са номинирани „Атланта“, „Чернеещ“ (Black-ish“), „Master of None“, „Модерно семейство“, „Силициевата долина“, „Несломимата Кими Шмид“ и „Вице“.

В категорията за най-добър актьор в драматичен сериал номинации получиха Матю Рис („Американците“), Боб Оденкърк („Обадете се на Сол“), Кевин Спейси („Къща от карти“), Лив Шрайбър („Рей Донован“), Стърлинг К. Браун („Това сме ние“), Майло Вентимиля („Това сме ние“), Антъни Хопкинс („Западен свят“).

Наградата за най-добра актриса в драматичен сериал си оспорват Кери Ръсъл („Американците“), Клейр Фой („Короната“), Елизабет Мос („Историята на прислужницата“), Робин Райт („Къща от карти“), Вайола Дейвис („Как да ни се размине за убийство“), Евън Рейчъл Уд („Западен свят“).

Телевизионните платформи с най-много номинации тази година са НВО с 110, Netflix с 91 и NBC с 60. Наградите „Еми“ се връчват от Академията за телевизионно изкуство и наука. Те са най-престижните телевизионни награди в света и са еквивалент на наградите „Оскар“ (за кино), „Грами“ (за музика) и „Тони“ (за театър). Церемонията ще бъде излъчени на 17 септември по телевизия CBS. Неин водещ ще бъде Стивън Колбер.

Прочетете още