Елвис Пресли е най-успешният солов изпълнител във Великобритания за всички времена

Елвис Пресли е най-успешният солов изпълнител във Великобритания за всички времена
Снимка: Вирджиния Рекърдс/Sony Music
5 Ноември 2016

Новият проект със записи на Краля на рок музиката - „The Wonder Of You - дебютира на първо място в класацията на Острова. Премиерата на албума се състоя на 21-ви октомври и само седмица след излизането си, „The Wonder Of You: Elvis Presley With The Royal Philharmonic Orchestra“ оглави британския чарт и стана 13-ят No1 албум на Елвис Пресли!

„The Wonder Of You“ се пребори с конкуренцията в лицето на новите албуми на Майкъл Бубле и Лейди Гага и с продажби от 63,505 копия в премиерната седмица оглави класацията.

Снимка: Вирджиния Рекърдс/Sony Music

В класацията на най-успешните солови артисти Елвис изпревари материалното момиче Мадона, която водеше до момента с 12 номер едно албума, а след нея са покойната легенда Дейвид Бауи (с 11 албума номер едно в чарта) и Роби Уилямс със същия резултат; Топ 5 на най-големите в музиката се допълва от Краля на поп музиката – Майкъл Джексън – с десет албума, заставали на върха на британския чарт.

Снимка: Вирджиния Рекърдс/Sony Music

Това изключително постижение идва 40 години след смъртта на Елвис. По повод първото място в класацията изпълнителният продуцент на албума, Присила Пресли, даде следното изявление: "Знам, че Елвис щеше да бъде дълбоко признателен за успеха на този албум. Гордея се, че той продължава да вълнува хората и те го носят в сърцата си. Благодаря на феновете във Великобритания, които с подкрепата си дават нов живот на музикалното му наследство. Надявам се, че ще продължат да слушат и обичат музиката на Елвис толкова много, колкото и аз“.

Тагове: НА ФОКУС

Прочетете още