Dream Theater са готови с новия си албум - „Distance over Time“ излиза на 22-ри февруари

Dream Theater са готови с новия си албум - „Distance over Time“ излиза на 22-ри февруари
8 Февруари 2019

„Distance over Time“ e името на предстоящия 14-ти студиен албум на титаните на прогресив метъла - бандата Dream Theater. Премиерата на албума е на 22-ри февруари. Това е и първият студиен проект на Dream Theater за новия им лейбъл InsideOutMusic (Century Media/Sony Music). Графичната визия е дело на дългогодишния сътрудник на групата Hugh Syme, работил още за проектите на Rush, Iron Maiden и Stone Sour. Dream Theater споделят, че новият албум е с по-тежко звучене, „стегнат и фокусиран“ в сравнение с предишния им проект („The Astonishing“, 2016г.).

„Distance over Time“ е наличен за предварителни поръчки в онлайн магазина http://www.musicmall.bg в CD стандартна версия, Special CD Edition Digipak, двойно винил издание (2-Vinyl) и двойно винил издание с компактдиск (CD + 2-Vinyl).

Снимка: Вирджиния Рекърдс/Sony Music

Заедно с новината за “Distance over Time”, двукратно номинираните за Грами музиканти от Dream Theater, обявиха и мащабно турне в подкрепа на новия проект и в чест на 20-годишнината от излизането на петия им студиен албум, „Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory (1999)“, изиграл огромна роля за успеха им. Световното турне на Dream Theater минава и през България като групата ще изнесе концерт в София на 3 юли в зала 1 на НДК. Билети за събитието в мрежата на eventim.bg тук

James LaBrie (вокали), John Petrucci (китари), Jordan Rudess (кийборд), John Myung (бас китара) и Mike Mangini (барабани) имат повече от 15 милиона продадени копия от албуми и пословично лоялна фен база по целия свят. Албумът „Images & Words“, който излиза през 1992 година става златен и влиза в класацията на сп. Rolling Stone “100-те най-велики метъл албума на всички времена“. Списание Guitar World поставя следващия им албум „Awake“ на първо място в класацията 50-те албума, които определят звученето на 1994 година (“Superunknown: 50 Iconic Albums That Defined 1994”). През 2002г. албумът на групата от 1999г. - „Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory“, е определен за най-добрия прогресив рок албум на всички времена в допитване на сп. Rolling Stone. През 2010г. групата е въведена в музикалната Зала на славата в Лонг Айлънд.

Прочетете още