Днес е премиерата на 3 винил албума на EURYTHMICS

Днес е премиерата на 3 винил албума на EURYTHMICS
13 Април 2018

Една от най-значимите и уважавани поп групи през 80-те години, Еurythmics, с повече от 20 световни хита и над 80 милиона продадени албума, отново е под светлините на прожектора. Днес е премиерата на първите три албума на групата, които излизат на винил формат от Вирджиния Рекърдс/Sony Music: „In The Garden“, „Sweet Dreams (Are Made Of This)“ и „Touch“. Трите издания са част от цяла винил серия с 8 албума, планирани да излязат през 2018 година. Колекцията стартира днес (13/04, петък) с албумите „In The Garden“ (1981), „Sweet Dreams“ (1983) и „Touch“ (1983), които са налични в онлайн магазина musicmall.bg

Серията ще продължи през юли, 2018г. със заглавията „Be Yourself Tonight“ (1985), „Revenge“ (1986) и „Savage“ (1987); и през октомври, 2018г. с „We Too Are One“ (1989) и „Peace“ (1999). „Peace“ ще бъде издаден на винил за първи път, тъй като оригиналният албум от 1999 година е издаден само на компактдиск и аудиокасета.

За новите албуми на винил Дейв Стюарт казва: „Те ще звучат още по-добре, тъй като ще се използват оригиналните половин-инчови мастъри на албумите, които притежават фантастичен звук. Няма да се използва като източник дигитално ремастерираните записи, при които звукът е компресиран“.

Песните в албумите дават ясен отговор защо Eurythmics са толкова обичани и уважавани от публиката и музикалната критика, и защо те са отличени с толкова много награди включително MTV Music Video Award за Най-добър нов артист през 1984г., Грами за Най-добро рок изпълнение от дуо или група през 1987г., три награди на композиторите Ivor Novello Awards, Брит награда за изключителен принос към британската музика (плюс още 10 Брит награди в колекцията на дуета), отличието Silver Clef Award през 2000г. и приемането на групата в Британската музикална зала на славата през 2005г., както и 26 отличия на ASCAP, дружеството за авторски права на САЩ, за най-интерпретирана песен за “Sweet Dreams (Are Made of This)”.

„ In The Garden“, „Sweet Dreams (Are Made Of This)“ и „Touch“ се издават на винил с оригиналния дизайн, снимки и бележки.

Прочетете още