Честит рожден ден, Ричи Самбора!

Честит рожден ден, Ричи Самбора!
Снимка: Justin Higuchi
11 Юли 2018

Aмериканският китарист Ричард Стивън Самбора, известен повече като Ричи Самбора и бивш член на на групата Bon Jovi е роден на 11 юли 1959 г. в Удбридж, Ню Джърси и днес празнува своя 59-и рожден ден.

Снимка: David Shankbone

Самбора има три солови албума – „Stranger in This Town“ (1991), „Undiscovered Soul“ (1998) и „Aftermath of the Lowdown“ (2012). Стилът в соловата кариера на Самбора би могъл да се определи като блус рок, въпреки че в „Undiscovered Soul“ се усеща и кънтри влияние.

Най-много продадени копия Ричи има от албума „Stranger In This Town“. Самият той го определя като по-емоционален. По време на записите му се сбъдва една от мечтите на му, а именно: в албума участва идолът му Ерик Клептън.

На 18 юни 2009 г. Ричи е въведен в Залата на славата на авторите на песни заедно с Bon Jovi. А, тази година, на 14 април в Кливлънд, Охайо на тридесет и третата церемония групата Bon Jovi бе въведена в Залата на славата на рокендрола. Като член на бандата и Ричи има честта да бъде част от Rock and Roll Hall of Fame.

За събитието бандата се събра в оригиналния си състав. Изпълнителите подлежат на избиране 25 години след излизането на първия им сингъл или албум. След въвеждането в Залата на славата на рокендрола, творчеството им става част от постоянна изложба в Музея на славата на рокендрола.

Прочетете още