Братята Кавалера честват 20 години от легендарния албум на Sepultura "ROOTS" с концерт в София!

Братята Кавалера честват 20 години от легендарния албум на Sepultura
21 Септември 2016

Едно забележително музикално събите предстои на 15 ноември, в София. Емблематичните братя Кавалера възраждат легендарния албум “ROOTS”  на бразилската метъл институция Sepultura .

Настоящата 2016-та е годината, в която  се навършват 20 години от издаването на  „ROOTS” – безспорно най-емблематичният албум на бразилските метъл великани Sepultura.  Албум, който бележи апогея на бандата и се запечатва в  световната траш история като истинска класика.

Двете ключви имена в групата  - братята Макс и Игор Кавалера, ще отбележат юбилея на легендарния албум с голямо турне - „RETURN TO ROOTS 2016”, което стартира преди броени дни в Лас Вегас, ще премине през цяла Северна Америка  и за щастие на българските фенове,  ще посети и нашата страна.

“ROOTS” бележи динамична промяна в кариерата на Sepultura. Музикантите правят истинска революция в траша. Експериментът се увенчава с грандиозен успех и налага Sepultura като може би най-отличителната тежка банда на 90-те. Албумът продава над 2 милиона копия по целия свят и се превръща в едно от най-емблематичните музикални произведения   в световната траш история.

“Метъл фенове по цял свят, моментът настъпи!,” обяви Макс Кавалера. “Преди 20 години ние издадохме „Roots“ и променихме лицето на метъла завинаги.  Сега се връщаме към корените си, за да покажем на всички магията и вдъхновението на „Roots“ на живо. Не можете да пропуснете  „RETURN TO ROOTS 2016!”

А Игор добавя: “Изключително съм горд да свиря „Roots“ отново и да  покажем на целия свят, че след 20 години тази музика все още събужда същата емоция, както през 1996! Отново ще се качим на сцената, за да пометем всичко живо по пътя си!“

На сцената на зала Универсиада на 15 ноември българската публика ще чуе знаменателния албум „Roots“ на живо от край до край!

Билетите за концерта “MAX & IGOR CAVALERA RETURN TO ROOTS” в София могат да бъдат закупени от мрежата на Тикетпро в цялата страна, бензиностанции OMV и онлайн на http://www.ticketpro.bg.

Тагове: Концерт

Прочетете още