БГ Радио и Провидент представиха "Дайте път на зебрата"

БГ Радио и Провидент представиха
19 Юни 2015

Мария Илиева, Атанас Колев, Славин Славчев и Ангел Ковачев боядисват пешеходна пътека във Варна

Чисто нова пешеходна пътека си има вече варненският булевард „Приморски’’, благодарение на БГ Радио, Провидент Файненшъл България, община Варна и мениджъри от Провидент Файненшъл България. Мария Илиева, Атанас Колев, Славин Славчев, Ангел Ковачев и водещият от БГ Радио Симеон Колев не се поколебаха да изцапат с бяла боя обувките си и пребоядисаха пешеходната пътека тип „зебра” на бул. "Приморски" до входа на Летния Театър.

Десетки почитатели на родните звезди запълниха тротоарите около пешеходната пътека, в очакване да видят любимците си, които полагат „обществено полезен труд’’, докато Симо Колев ги приканваше: „Дайте път на зебрата и на пешеходците върху нея!”.

БГ Радио и Провидент Файненшъл България поставиха и специална пътна табела със знака на кампанията, която да напомня на всички шофьори, преминаващи през кръстовището да дават път на зебрата.

Следващата дестинация от кампанията на БГ Радио и Провидент е Бургас, където през месец юли бг звезди ще освежат друга пешеходна пътека със собствените си ръце. Слушателите на БГ Радио вече се включиха виртуално в акцията с конкретни идеи за това кои „зебри“ в морския град имат нужда от пребоядисване.  Целта отново е да се фокусира върху масовото неспазване на предимството на пешеходните пътеки и да се наблегне колко важно е да сме толерантни и внимателни на пътя. БГ Радио напомня на слушателите си и на всички участници в движението необходимостта от взаимно познаване и разбиране на правата и задълженията на пешеходците и автомобилните водачи при наличие на пешеходна пътека. Статистиката показва, че голямата част от злополуките са по вина на шофьорите, несъобразена и превишена скорост, отнемане предимство на пешеходци, като по-често вината е взаимна – неправилно пресичане на пътното платно от пешеходеца, съчетано с несъобразена скорост на водача.

Кампанията Дайте път на зебрата се осъществява със съдействието на Провидент Файненшъл България, част от International Personal Finance (IPF), водещ международен доставчик на  потребителски кредити и един от най-големите британски работодатели в Централна и Източна Европа. IPF е листвана на Лондонската фондова борса и на Варшавската фондова борса.

Провидент стартира дейността си в България в началото на месец септември 2013 г. и вече има офиси в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Шумен, Велико Търново и Плевен.

Компанията инвестира 4,4 млн. евро в България през 2014 г. и планира да инвестира още 4,5 млн. евро през 2015 г.

Провидент има дългогодишен опит в  създаването на социално отговорни програми за финансова грамотност във всички държави, в които работи. В България Провидент създаде сайта за финансова грамотност www.semeinifinansi.bg

Прочетете още