БГ РАДИО раздаде традиционните си Годишни Музикални Награди. Вижте победителите!

БГ РАДИО раздаде традиционните си Годишни Музикални Награди. Вижте победителите!
20 Юни 2016

БГ РАДИО раздаде традиционните си Годишни Музикални Награди в Благоевград пред повече от 20 000 души публика от цяла България и гости от чужбина.

Церемонията мина под надслов „Звездите греят най-ярко на сцената на Годишните Музикални Награди на БГ РАДИО“. Бяха представени песни, които ни карат да се гордеем, да настръхваме и още повече да обичаме българската музика. Най-новите таланти DARA, Невена Пейкова, Steven Achikor, Искрен Тончев – Iskrata, VenZy, Ники Бакалов и Виктория Георгиева дебютираха на сцената на Годишни Музикални Награди и се представиха повече от блестящо, като дадоха заявка за бъдещи хитове. Публиката за първи път чу и видя и най-новите песни на вече доказаните артисти Pavell & Venci Venc‘, Михаела Филева, Лора Караджова и Бобо. Силна реакция предизвикаха изпълненията на Графа, Криско, Рафи, Нина Николина и PENDARA ETHNO PROJECT, Поли Генова и група ТАНГРА.

Водещ на Годишните Музикални Награди на БГ РАДИО 2016 беше любимецът на всички Рафи. Официалната част по връчването на статуетките беше най-вълнуващия момент, както за номинираните в деветте категории, така и за самите връчващи. Тервел Пулев връчи „тежката“ статуетка за БГ Изпълнтелка. Йоана Буковска и Галя Щърбева имаха удоволствието да бъдат първите, които ще целунат БГ Изпълнител 2016. Шеф Шишков и Геро връчиха награда за БГ Група. Мечтаната награда за БГ Албум връчиха тандемът Саня Армутлиева и Магърдич Халваджиан. Нина Николина и водещият на новините по НОВА ТВ Христо Калоферов съобщиха новината за победителя в категория БГ Текст. Лудият репортер Даниел Петканов и колегата му Деян Веселинов връчиха наградата в категория БГ Видеоклип. Победителите в категория БГ Дуо/Трио бяха обявени от доказалият се в българския се радиоефир тандем -Симеон и Богдана от Стартер, сутрешното шоу на БГ РАДИО. Награди на сцената връчиха още Лео, Ирина Тончева, Наско от БГ РАДИО.

А ето и кои са големите победители в Годишни Музикални Награди на БГ РАДИО 2016, избрани чрез слушателски вот, които получиха своите призове:

  • БГ Песен 2016 – Михаела Маринова – Стъпка напред
  • БГ Текст 2016 – Моменти – Графа – текст Графа и Илия Григоров
  • БГ Албум 2016 – Инкогнито – Михаела Филева
  • БГ Изпълнител 2016 – Криско
  • БГ Изпълнителка 2016 – Михаела Филева
  • БГ Дуо / Трио 2016 – Pavell&Venci Venc’
  • БГ Група 2016 – Ice cream
  • БГ Дебют 2016 – Михаела Маринова
  • БГ Видеоклип 2016 – Стъпка напред – реж. Георги Ангелов

Бяха връчени и двете специални награди, които се присъждат всяка година от БГ РАДИО. Наградата за БГ Посланик получи Поли Генова, която безспорно представи България достойно на Евровизия тази година. Наградата беше връчена от Изпълнителния директор на БГ РАДИО Николай Янчовичин и кметът на Благоевград - Атанас Камбитов. Поли изпълни песента „If love was a crime” в оригиналния светещ костюм.

Наградата БГ Вдъхновение на името на Ана Мария Тонкова бе връчена на ФСБ в лицето на Румен Бояджиев. Грандиозният финал на Годишните Музикални Награди 2016 бе поставен от изпълнение на нова версия на песента „Високо“ на FSB от Михаела Филева, Михаела Маринова, Виктория Георгиева, ЛаТиДа, Поли Генова, Рафи и Невена Пейкова.

Годишните Музикални Награди на БГ РАДИО 2016 се реализират с подкрепата на VIVACOM и Дженерали Застраховане АД.

Вижте още снимки от церемонията тук.

Тагове: Новина

Прочетете още