АС/DC готвят концерти и нов албум с Axl Rose

АС/DC готвят концерти и нов албум с Axl Rose
6 Февруари 2018

Ангъс Йънг търси нови музиканти и няма намерение да спира пътя на групата!

АС/DC ще продължи да концертира с Аксел Роуз и дори се готви да издаде нов албум с вокала на Guns N' Roses, пишат в. Daily Express. Изданието се позовава на биографа на АС/DC Мъри Ингълхарт.

Бъдещето на легендарната група, сформирана през 1973 г. в Австралия, беше под съмнение след редицата загуби и проблеми, белязали я през последните няколко години. През 2014 г. съоснователят на АС/DC Малкъм Йънг беше принуден да се оттегли заради здравословни проблеми. Йънг почина на 18 ноември миналата година на 69-годишна възраст.

През 2015 г. групата остана и без своя дългогодишен барабанист Фил Ръд, след като пред съд в Нова Зеландия той се призна за виновен по обвинения в заплаха за убийство и притежание на наркотици. Ръд беше заменен от Крис Слейд за тогавашното световно турне "Rock or Burst" на АС/DC.

Година по-късно, заради проблеми със слуха и опасност от оглушаване, се наложи и вокалът Брайън Джонсън да преустанови концертните си изяви. Рокаджиите успяха да завършат турнето си благодарение на Аксел Роуз, който замени Джонсън. След края на концертната обиколка басистът Клиф Уилямс оповести, че прекратява музикалната си кариера.

От оригиналния състав на АС/DC остана само китаристът Ангъс Йънг, което накара феновете да очакват края на легендарната формация. Сега обаче биографът на групата Мъри Ингълхарт е написал на страницата си във Facebook, че партньорството между Аксел Роуз и Ангъс Йънг ще продължи под формата на концертна дейност и дори на нов албум.

"Спекулирайте колкото желаете, но съм казвал и пак ще повторя - групата АС/DC ще продължи да концертира с Аксел като вокал и ще издаде нов албум с него. Големият риск, който Ангъс пое с този ход, се оказа печеливш, и подготви сцената за бъдещето", написа Ингълхарт.

Енгълхарт е един от най-уважаваните австралийски музикални журналисти с над 25-годишна кариера. През 2006-а година той написа биографичната книга „AC/DC Maximum Rock and Roll: The Ultimate Story Of The World’s Greatest Rock and Roll Band“.

Ето едно изпълнение на Thunderstruck на Madison Square Garden от 2016-а година:

Казаното от биографа потвърждава информация, изнесена от популярния бразилски музикален журналист Жозе Норберто Флеч през миналата година. 

"Ангъс Йънг не възнамерява да се пенсионира, той ще продължи пътя на бандата си. Ще вземе нови музиканти, а Аксел Роуз остава вокалист. Говори се, че Ангъс и Аксел искат да запишат нови песни след края на турнето "Not In This Lifetime" на Guns", смело заяви Флеч.

Аксел Роуз понастоящем е ангажиран със световното турне "Not In This Lifetime" на Guns N' Roses, което трябва да приключи през юли в Швеция.

Прочетете още