Alice In Chains обявиха и европейското си турне

Alice In Chains обявиха и европейското си турне
Снимка: Jenya Campbell
5 Февруари 2018

Alice In Chains тръгва на голямо световно турне тази година. То започва още през пролетта с много концерти в САЩ. Има обявени дати за април и май в редица щати, както и в Канада. Първият концерт ще бъде на 28 април в Бостън, а последния от американското турне -  на 19 май във Филаделфия. 

Сиатълската гръндж рок банда обяви датите и за лятното си турне в Европа през 2018-a. Само след месец почивка от последния им концерт в САЩ, бандата ще се прехвърли в Европа, а първата дата е 20 юни, когато е шоуто в Стокхолм, Швеция. След това продължават с концерти в Норвегия, Дания, Франция, Хърватска, Италия, Австрия, Унгария, Германия, Испания и Португалия. Именно в Португалия е и последният обявен концерт до момента, а шоуто е в Лисабон на 14 юли.

Пълният списък с градове и дати може да намерите на официалния сайт на групата.

Бандата ще направи и няколко хедлайнерски участия, както и ще свири на няколко фестивала през 2018-а година.

В момента музикантите работят по своя шести студиен албум в родния си Сиатъл с продуцента Ник Раскулинец, който работи и с групи като Rush, Foo Fighters, Mastodon. Раскулинец ръководи и предишните два албума на групата, включително последния "The Devil Put Dinosaurs", излязъл през 2013 г. 

Прочетете още