"50 нюанса освободени" е най-гледаният филм и у нас

15 Февруари 2018

Оказва се, че "50 нюанса освободени" е най-гледаният филм и у нас. Това сочат обобщените данни от киносалоните. Еротичната история, в която героите на Дакота Джонсън и Джейми Дорнан преминават през съмнения, отвличане и заживяват щастлив живот, е гледана от 43 490 зрители и има 439 935 лева след премиерния си уикенд.

На втора позиция е българският "Лили рибката". Семейната история, в която влизат пътуващи цигани, фантастични герои, предизвикала дискусия и в социалните мрежи, е гледана от 12 357 зрители и има 97 203 лева от билетите им за първите си три дни на големия екран.

На трето място се нарежда "Лабиринтът: Последният кандидат", създаден по третата едноименна книга от поредицата на Джеймс Дашнър. Финалният екшън, в който Томас продължава търсенето на лекарството срещу смъртоносната болест, погубила почти цялото население на Земята, е гледан от 49 777 зрители и има 529 176 лева от билетите им за трите седмици на екраните у нас.

Четвърто място в топ 10 е за драмата "Всичките пари на света", заснета по документалната книга на Джон Пиърсън. Отвличането на младия Пол Гети от мафията в Италия, първоначалният отказ на дядо му Жан Пол, който е най-богатият човек на света, да даде парите за откупа и промяната в позицията му, изразяваща се в даването на част от исканите пари, са гледани от 16 518 зрители и отчитат 529 176 лева приходи за десетте дни на екраните у нас.

На пето място е анимацията "Бикът Фердинанд". Историята по книгата на Мънро Лийф от 30-те години на миналия век, е от два месеца на екраните у нас и за това време са я гледали 95 982 зрители и има 849 246 лева приходи.

Шеста позиция е за третата премиера от миналия уикенд - екшънът "15:17 до Париж", на големия Клинт Истуд. На седмо място е "Най-мрачният час" на режисьора Джо Райт. На осмо място по зрителски интерес е българският филм за историите на шестима шофьори на таксита в София - "Посоки" на  Стефан Командарев. Деветото място е за приключенския екшън "Джуманджи: Добре дошли в джунглата". И на десето място се нарежда екшънът "Бърлога на крадци".

Прочетете още