26 години без Freddie Mercury

26 години без Freddie Mercury
24 Ноември 2017

Целият свят знае, че той е певец и музикант, композитор и вокалист на легендарната група Queen. Той беше и си остава един от най-великите артисти в историята на музиката. Най-забележителният аспект на творчеството му като композитор е обединяването на жанровете, които използва: рокабили, прогресив рок, хеви метал, госпел и диско.

Снимка: Kimi Kagami

Забележителен е и със своите невероятни сценични образи, които предизвикват истински фурор сред публиката на неговите концерти. Името му се превърна в своеобразна марка в музиката, синоним на рока през 80-те години.

Снимка: ceinwen21

Фреди Меркюри умира в своя дом в Лондон на 24 ноември 1991 г. на 45 годишна възраст от пневмония и усложнения, предизвикани от СПИН. Днес се навършват 26 години от смъртта на Фреди, но името му завинаги ще остане в златния фонд на музиката.

Той беше и остана единствен по рода си. Той беше и винаги ще бъде магия. Фреди Меркюри ще живее в спомените на милионите си почитатели с великолепната си музика, с умението да се наслаждава на живота докрай и с остроумните си изказвания. Ето някои от тях:

"Истинският талант винаги си пробива път."

„Винаги съм знаел, че съм звезда. А сега вече и останалата част от света се съгласи с мен.”

„О, аз не съм създаден за рая. Не, не искам да ида в рая. Адът е много по-добра възможност. Помислете колко интересни хора ще срещнете там долу!”

„Успехът ми донесе това, че целият свят ме идолизира и спечелих милиони. Той обаче ми попречи да намеря единственото нещо, от което всички се нуждаем - една любяща, трайна връзка. За мен любовта е като руска рулетка.”

"Съвременното изкуство е точно като жените - никога няма да му се насладите, ако се опитате да го разберете."

„Аз няма да бъда рокзвезда. Аз ще бъда легенда”.

Прочетете още