10 години от представянето на първия iPhone

10 години от представянето на първия iPhone
9 Януари 2017

Първият iPhone е представен от главния изпълнителен директор на Apple Стив Джобс на 9 януари 2007 г. и пуснат в продажба на 29 юни 2007 г. На тази дата точно преди 10 години Стив Джобс се качи на сцената на Macworld в Сан Франциско, за да промени света – буквално!

Джобс описа новото устройство като: телефон, iPod и интернет кумуникационно устройство.

iPhone притежава основната възможност за ползване на интернет и електрона поща, и чувствителен на множествен допир екран (multi-touch screen) с виртуална клавиатура. Тези възможности до тогава бяха немислими. Да притежаваш пълноправен компютър в джоба си…

"Ipod, телефон и интернет комуникатор… Възможно ли е? Това не са три отделни устройства, това е едно устройство, а ние го нарекохме iPhone." С тези думи Джобс  представи iPhone на света преди цели 10 години.

Днес смартфоните са нашите основни компютри, с които не се разделяме никога. С тях можем да правим всичко.

iPhone все още остава най-важният елемент от продуктовото портфолио на Apple, а Тим Кук днес каза следното: "iPhone е съществена част от живота на нашите клиенти и днес повече от всякога той променя начина, по който общуваме, забавляваме се, работим и живеем“. Той също така използва случая, за да обещае повече от Apple в бъдеще. "iPhone определя стандарта на мобилните компютри в това първо десетилетие и ние сме само в началото. Най-доброто предстои."

Ето го и анонса за оригиналния iPhone, с който Стив Джобс го представя за първи път на света:

 

Прочетете още